Kleine budgetten hoeven je stijl niet in de kiem te smoren als het gaat om het inrichten van je woonkamer. Hier zijn vijf manieren om het beste uit je ruimte te halen en een look te creëren waar je van houdt.

1. Wees creatief met verlichting

Verlichting kan een van de belangrijkste elementen in een kamer zijn, dus je wilt jezelf niet beperken door in één keer verschillende verlichtingsarmaturen voor je woonkamer aan te schaffen. Begin in plaats daarvan je ontwerp met een enkele hanglamp of staande lamp en kijk hoe die het uitzicht van de ruimte beïnvloedt. Als je wil je meer licht of drama toevoegen, dan kun je naargelang je budget extra verlichtingsarmaturen kopen.

2. Integreer meerdere texturen

Omdat je niet veel wilt uitgeven aan inrichting voor je woonkamer, is het belangrijk om niet te veel verschillende materialen en texturen te gebruiken. Concentreer je op het gebruik van één soort materiaal, zoals leer, metaal of hout, door de hele kamer om een samenhangend geheel te creëren.

3. Accessoriseer met planten

Planten zijn een van de gemakkelijkste manieren om kleur en textuur toe te voegen zonder veel geld aan inrichting uit te geven. Als je meer groen in je woonkamer hebt, kun je gemakkelijk donkerder kleuren elders compenseren. Bedenk alleen dat als je huis weinig ramen heeft of als het aan de donkere kant is, heb je meer licht nodig om je planten te laten gedijen.

4. Ontwerp met spiegels

Spiegels zijn een andere eenvoudige manier om je woonkamer een brandpunt te geven zonder al te veel geld aan versieringen uit te geven. Plaats er een boven je schouw of open haard, of koop goedkope vloerhoge spiegels om in een paarplaatsen in je hele woonkamer om natuurlijk licht te weerkaatsen.

5. Koop tweedehands spullen

Als je een strikt budget hebt, is een andere geweldige manier om je woonkamer in te richten het kopen van tweedehands meubels en accessoires op ruilbeurzen of garageverkopen. Je vindt er niet alleen verbazingwekkende one-of-a-kind schatten, maar je bespaart ook veel geld vergeleken met het kopen van nieuwe stukken.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen